Oblastní kolo v Sokolovně 24.1.2015

Krnovská Sokolovna ožila po letech boxem

Krnov - Návrat boxerských utkání do krnovské Sokolovny byl opravdu impozantní. Oddíl SÚS Boxing Elfe Krnov uspořádal v tradičních prostorech, které už v minulosti zažily nemálo boxerských klání Oblastní soutěž školní mládeže, kadetů, juniorů, mužů i žen.

Oblastní soutěž školní mládeže, kadetů, juniorů, mužů i žen v boxu

Ondřej Brada (vlevo) nad svým protivníkem z Olomouce po celé utkání vedl, bohužel deset vteřin před koncem inkasoval sice náhodný, ale rozhodující úder. Autor: SÚS Boxing Elfe Krnov

Pořádající klub měl zastoupení v každé kategorii od přípravky až po muže. Mezi školní mládeží hájil krnovské barvy Michal Kotásek, mezi kadety Tomáš Řepka, v juniorské kategorii Jiří Weiss a v mužích Ondřej Brada. Kromě Krnováků přijeli i boxeři z jižní Moravy z DTJ Prostějov, Gambere Olomouc a oddílu Vojenské muzeum Loučka.
Severomoravskou oblast zastupovali boxeři SÚS Krnov, Boxing Ostrava, Sokola Poruba, BC Poruba, BC Krnov, SSK Vítkovice, BC Karviná, TKT Ostrava a Dukly Olomouc.

„Ve správné boxerské atmosféře se uskutečnilo pětadvacet utkání za povzbuzování vděčného publika, které si návrat boxu do Sokolovny užívalo," povídal předseda pořádajícího oddílu Jaroslav Morbitzer a pokračoval: „Bilance boxerů SÚS Boxing Elfe Krnov je v podstatě taková, jakou jsme očekávali, je ovšem nutno pochválit snahu a bojovnost."

Michal Kotásek ve váhové kategorii do třiceti kilogramů měl za soupeře Tokára z Gambare Olomouc. „Jedná se o velmi dobrého boxera, který odboxoval více utkání než Michal, samotné utkání mělo velmi dobrou úroveň po všech stránkách, skončilo vítězstvím Tokára na body," uvedl trenér Jaroslav Morbitzer.

Tomáš Řepka nastoupil ve váze do 58 kil ke svému prvnímu utkání a prohrál s Macejem z BC Poruba. Jiří Weiss v kategorii do 87 kilogramů odboxoval standart a porazil Paveje z DTJ Prostějov.

„O nevyzpytatelnosti boxu se přesvědčil v kategorii mužů Ondra Brada, který boxoval svůj první zápas ve váze nad 91 kilo v utkání proti Fuňkovi z Gambare Olomouc. V utkání jasně vedl, měl svého soupeře pod tlakem, bohužel deset sekund před koncem inkasoval náhodný úder, rozhodčí ho pak už nenechal dále v utkání pokračovat, ačkoliv Ondra byl schopen dalšího boje," vykládal o kuriózní situaci nestor krnovského boxu.

Návrat boxu do krnovské Sokolovny se tedy vydařil. „Nutno podotknout, že skoro pětihodinový maraton proběhl bez jediného zádrhelu. Mnozí účastníci si osvěžili své nostalgické vzpomínky, kdy boxovali v Sokolovně a získali tady na mistrovství republiky tituly mistrů Československa nebo ČR," uzavíral Jaroslav Morbitzer a nakonec ještě dodával:

„Akce byla opravdu vydařená a je nutno poděkovat všem členům SÚS za aktivní pomoc."